Cafea

Cum se face o cafea bună dacă nu ai un espressor profesional? Află trucurile de aici!

cover cafea

O cafea bună la micul dejun îți poate da o energie pozitivă pentru toată ziua, pe lângă beneficiile pentru sănătate. Dar ce faci când nu poți ajunge la cafeneaua preferată? Iar acasă nu ai un espressor sau un aparat cu filtru? Ei bine, înveți să faci cea mai bună cafea la ibric! În plus, dacă ești o persoană care consumă cantități mari din această băutură, vei reuși să economisești sume importante. Prepar-o singur la domiciliul tău și pune toată dragostea în ea.

Specialiștii în domeniu au secrete bine ascunse despre păstrarea boabelor de cafea într-un mod cât mai adecvat, precum și despre prepararea acestora, în așa fel încât să nu se piardă aroma dorită sau să capete una amară. Din fericire, noi, Kokoontea am aflat care sunt trucurile unui barista. Ți le dezvăluim și ție pentru a te bucura de un gust absolut fantastic, chiar dacă nu ai un aparat profesional, ci folosești un banal ibric.

Cuprins

1. Cum se face cafeaua la ibric?

2. Cum te asiguri că vei obține o cafea bună?

Cum se face cafeaua la ibric?

Deși pare simplu, trebuie să respecți câțiva pași importanți atunci când prepari o cafea la ibric. Astfel trebuie să acorzi o atenție sporită fiecărei etape din acest proces, spre deosebire de cazul în care folosești un espressor profesional, în care trebuie doar să introduci ingredientele, iar aparatul se ocupă mai departe de preparare.

Pasul 1 – Folosește o râșniță pentru a măcina boabele, astfel încât savoarea să fie cât mai proaspătă și gustul autentic.

Pasul 2 – Umple cu apă ceașca din care urmează să bei și vars-o în ibric. Toarnă alături o linguriță cu vârf de cafea măcinată și una rasă de zahăr, amestecându-le. Dacă obișnuiești să bei dintr-o cană mai mare, crește și cantitatea de cafea la două lingurițe cu vârf.

Pasul 3 – Așază ibricul pe aragaz, dar ai grijă să nu dai focul tare. Cafeaua trebuie să fiarbă aproximativ 5 minute, până începe să se umfle.

Pasul 4 – Când cafeaua aproape dă în foc, ia ibricul și toarnă în ceașcă.

În acest fel, obții o cafea simplă și ideală pentru a-ți începe dimineața cu energie. Dacă îți dorești să o îmbogățești și cu alte arome, poți adăuga diverse siropuri, care vin să dea o notă aparte băuturii, cât mai asemănătoare de cea preparată de un barista.

De asemenea, dacă îți dorești o cafea mai slabă, poți adăuga puțin lapte. Aici ai mai multe variante, fie alegi unul special pentru cafea, fie îl poți folosi pe cel de vacă. Dacă te confrunți cu intoleranță la lactoză sau ești vegetarian, poți opta pentru laptele vegetal, din migdale, soia, cocos sau orez.

2. Cum te asiguri că vei obține o cafea bună?

Înainte de a începe procesul de preparare, trebuie să cunoști câteva trucuri, prin care te asiguri că vei face cea mai bună cafea. Iată care sunt acestea:

Alege cafeaua boabe

Pentru a te bucura de un gust bogat și puternic, este recomandat să cumperi boabe, pe care să le macini cu o râșniță chiar înainte de a face cafeaua. De asemenea, este indicat să cauți variantele de boabe prăjite pe loc sau cât mai recent, deoarece cafeaua atinge nivelul maxim de aromă la câteva zile după momentul prăjirii, iar de la această dată trebuie consumată în decurs de o lună, astfel încât să își păstreze prospețimea.

Depozitează corect cafeaua

Boabele trebuie păstrate într-un recipient de sticlă, pentru a-și păstra aroma și prospețimea cât mai mult timp. De asemenea, tot într-un borcan foarte bine sigilat este recomandat să păstrezi și cafeaua măcinată, în loc să o ții în ambalajul în care ai cumpărat-o.

Nu folosi apă de la robinet

Multe persoane neglijează acest aspect, deși este unul extrem de important, deoarece apa de la robinet, folosită des în prepararea cafelei, poate conduce la o calitate slabă a acesteia, din cauza conținutului de clor și a altor substanțe care nu permit obținerea celei mai bune arome. Așadar, cel mai bine este să utilizezi apa plată îmbuteliată sau să îți montezi un filtru la chiuvetă.

În concluzie, poți face o cafea foarte bună, chiar și la ibric, dacă respecți sfaturile și trucurile prezentate mai sus, astfel încât să obții o băutură la fel de bună ca cea de la cafeneaua preferată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *