Turtă dulce cu miere, bucură-te de gustul inconfundabil al copilăriei la bunica acasă. Un deliciu ce ne trezește cele mai frumoase amintiri, cu o crustă crocantă și interior pufos. Aromele acestei turte dulci conturează perfect un curcubeu pe cerul gurii.
Turta dulce cu miere este un desert tradițional aromat, cunoscut pentru textura sa ușor crocantă la exterior și moale în interior. Este un deliciu nelipsit din târgurile de Crăciun din întreaga lume, deseori asociată cu această sărbătoare. Dar știați că turta dulce este una dintre cele mai vechi prăjituri, iar oamenii se delectau cu ea încă din antichitate?
Ghimbirul drept ingredient a fost descoperit în Orientul Mijlociu și adus către noi pe Drumul Mătăsii. Se spune că în jurul anului 990, un călugăr armean s-a retras în Franța împreună cu diverse rețete de patiserie. Printre aceste rețete, cea mai apreciată a fost chiar cea de turtă dulce, de care ne bucurăm și astăzi.
Mierea oferă o dulceață naturală și o aromă distinctă, contribuind la frăgezimea aluatului. Turta dulce este adesea alegerea noastră de dulce în perioada sărbătorilor. De asemenea este ideală pentru cadouri atât pentru cei mici, cât și pentru cei mari. Turta dulce este nelipsită de pe mesele noastre în aceste perioade pentru aspectul său cu aer melancolic și tradițional.
Ingrediente: faina de grâu, miere 2,5%, zahar, sirop de glucoza, grăsime vegetala de palmier, bicarbonat de sodiu, bicarbonat de amoniu, acid citric, scorțișoară, cuișoare, propionat de calciu, sare alimentara iodata, glicerina, aroma de miere.