Savoarea bogată și cremoasă a ciocolatei se îmbină cu aroma exotică și dulce a cocosului în acest ceai de Rooibos absolut delicios. Gustul dulce al cocosului te învăluie ca un abur cald și dulce. Aromele adânci și ciocolătoase ale ceaiului Rooibos creează o senzație de confort și răsfăț. Este ca și cum ai fi transportat pe o insulă tropicală, înconjurat de plaje cu nisip fin, palmieri și un ocean cristalin.
Ceaiul Rooibos este băutura națională a Africii de Sud.
Exploratorii din 1770 au raportat că populația indigenă de acolo pregătea un ceai gustos și plin de arome din frunzele fine și asemănătoare acului ale plantei delicate rooibos.
Rooibos („arborele roșu”) este un arbust asemănător unei măturici, care crește până la aproximativ 1,5 metri înălțime și are frunze asemănătoare acului. Într-un proces de recoltare vechi de secole, ramurile de rooibos sunt tăiate cu o seceră, tăiate în bucăți, fermentate și apoi uscate.
Ceaiurile Rooibos sunt ușor dulci și lipsite de cofeină. Pot fi consumate la orice oră, indiferent de vârstă pentru că nu au nici o contraindicație.
Beneficiile ceaiului rooibos:
-ceaiul de Rooibos poate fi folosit ca un somnifer natural și un calmant eficient. Acest ceai este bogat în antioxidanți și compuși naturali, care ajută la reducerea nivelului de stres și anxietate și la inducerea stării de relaxare.
-ajută la înlăturarea iritabilității, insomniei și depresiei,
– nu conține cofeină, ceea ce îl face o opțiune sigură pentru a fi consumat înainte de culcare
-are un conținut bogat de minerale naturale și antioxidanți ce ajută la menținerea tinereții organismului,
-reduce surplusul de apă din organism,
-combate problemele digestive,
-reduce simptomele balonării,
-reduce stările de constipație și crampele,
-conține fier, magneziu, calciu, zinc, potasiu, vitamina C, cupru.
Origine: Africa de Sud
Compoziție: Ceai Rooibos, sâmburi de cacao (30 %), nucă de cocos
chipsuri (8 %), aromă, bucăți de roșcove
Mod de preparare
În general infuzia de rooibos uscate nu este o băutură pretențioasă, însă pentru a te asigura că te bucuri din plin de aroma ei, asigură-te că folosești cantitatea și temperatura optimă atunci când prepari ceaiul.
Pentru o cană de 300 ml folosește 1-2 lingurițe cu vârf, apa la 100°C timp de 6-8 minute.
Poți adăuga ceaiul direct în apă, dar pentru mai mult confort îți recomandăm un ceinic cu infuzor sau un infuzor de tip bilă, , fie filtre de hârtie.
După preferințe se poate adăuga lapte animal sau vegetal (soia, cocos, migdale). Lămâie, miere sau gheață pentru a obține o băutură răcoritoare delicioasă în zilele călduroase.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.