Ceaiul rooibos Kalahari cu ciocolată și lămâiță poate fi comparat cu o călătorie plină de aventură prin savanele Africii, unde aromele dulci și bogate ale ciocolatei sunt echilibrate de aciditatea revigorantă a lămâii.
Ceaiul Rooibos este băutura națională a Africii de Sud.
Exploratorii din 1770 au raportat că populația indigenă de acolo pregătea un ceai gustos și plin de arome din frunzele fine și asemănătoare acului ale plantei delicate rooibos.
Rooibos („arborele roșu”) este un arbust asemănător unei măturici, care crește până la aproximativ 1,5 metri înălțime și are frunze asemănătoare acului. Într-un proces de recoltare vechi de secole, ramurile de rooibos sunt tăiate cu o seceră, tăiate în bucăți, fermentate și apoi uscate.
Recolta se face din ianuarie până în martie pe plante în vârstă de 2 până la 10 ani. Frunzele sun culese cu mâna şi uscate în aer liber. După aceea ele sunt decupate în şuviţe de o jumătate de centimetru şi rulate pentru a putea fi eliberate uleiurile esenţiale. Urmează fermentarea prin vaporizarea apei înaintea unei noi uscări la aer cald.
Ceaiurile Rooibos sunt ușor dulci și lipsite de cofeină. Pot fi consumate la orice oră, indiferent de vârstă pentru că nu au nici o contraindicație.
Beneficiile ceaiului rooibos:
-Ceaiul de Rooibos poate fi folosit ca un somnifer natural și un calmant eficient. Acest ajută la reducerea nivelului de stres și anxietate și la inducerea stării de relaxare.
-are un conținut bogat de minerale naturale și antioxidanți ce ajută la menținerea tinereții organismului,
-reduce surplusul de apă din organism,
-combate problemele digestive,
-reduce simptomele balonării,
-reduce stările de constipație și crampele,
-are un efect calmant,
-ajută la înlăturarea iritabilității, insomniei și depresiei,
-conține fier, magneziu, calciu, zinc, potasiu, vitamina C, cupru.
Origine: Africa de Sud
Compoziție: rooibos, stropi de ciocolată, hibiscus, lămâiță.
Mod de preparare:
În general infuzia de rooibos uscate nu este o băutură pretențioasă, însă pentru a te asigura că te bucuri din plin de aroma ei, asigură-te că folosești cantitatea și temperatura optimă atunci când prepari ceaiul.
Pentru o cană de 300 ml folosește 1-2 lingurițe cu vârf, apa la 100°C timp de 6-8 minute.
Poți adăuga ceaiul direct în apă, dar pentru mai mult confort îți recomandăm un ceinic cu infuzor sau un infuzor de tip bilă, , fie filtre de hârtie. După preferințe se poate adăuga lapte animal sau vegetal (soia, cocos, migdale). Lămâie, miere sau gheață pentru a obține o băutură răcoritoare delicioasă în zilele călduroase.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.