Rooibos-ul, băutură naţională în Africa de Sud, este o infuzie de un frumos roşu arămiu, fără cafeină. Acest ceai se bea foarte rece sau fierbinte, natural sau cu lămâie, sau, deasemenea cu un strop de lapte.
Acest sortiment are în compoziţie: rooibos, stropi de ciocolată, hibiscus, lămâiță.
Rooibos-ul este o plantă ce creşte pe podişurile din Africia de Sud. Acestei plante cu frunze lungi în formă de ace îi plac pământurile aride şi nisipoase, un climat uscat şi cald.
Recolta se face din ianuarie până în martie pe plante în vârstă de 2 până la 10 ani. Frunzele sun culese cu mâna şi uscate în aer liber. După aceea ele sunt decupate în şuviţe de o jumătate de centimetru şi rulate pentru a putea fi eliberate uleiurile esenţiale. Urmează fermentarea prin vaporizarea apei înaintea unei noi uscări la aer cald.
Rooibos-ul este bogat în oligoelemente şi vitamina C. Datorită flavonoidelor sale, el ar mai avea o acţiune preventivă asupra tulburărilor organismului şi asupra infecţiilor. Este foarte răcoritor, tonifiant, diuretic. Într-o cură de slăbire, se poate, în cursul unei zile, să alternaţi infuziile de ceai verde şi rooibos.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.