Ceaiul rooibos cu lămâie și mere poate fi comparat cu o plimbare printr-o livadă fermecată. Aroma dulce și suculentă a merelor se împletește perfect cu aciditatea revigorantă a lămâii. Este ca și cum ai descoperi o grădină secretă, ascunsă de privirile curioșilor. Fiecare copac de măr este încărcat de fructe zemoase și parfumate, iar o adiere ușoară îți aduce mirosul proaspăt de lămâie.
Ceaiul Rooibos este băutura națională a Africii de Sud.
Exploratorii din 1770 au raportat că populația indigenă de acolo pregătea un ceai gustos și plin de arome din frunzele fine și asemănătoare acului ale plantei delicate rooibos.
Rooibos („arborele roșu”) este un arbust asemănător unei măturici, care crește până la aproximativ 1,5 metri înălțime și are frunze asemănătoare acului. Într-un proces de recoltare vechi de secole, ramurile de rooibos sunt tăiate cu o seceră, tăiate în bucăți, fermentate și apoi uscate.
Ceaiurile Rooibos sunt ușor dulci și lipsite de cofeină. Pot fi consumate la orice oră, indiferent de vârstă pentru că nu au nici o contraindicație.
Beneficiile ceaiului rooibos Apple Lemon:
- Bogat în vitamina C: Lămâia este o sursă excelentă de vitamina C. Ajută la menținerea sănătății sistemului imunitar și la protejarea celulelor împotriva stresului oxidativ.
- Digestie sănătoasă: Atât merele, cât și lămâia conțin fibre. Fibrele ajută la menținerea unui sistem digestiv sănătos și la prevenirea constipației.
- Proprietăți antiinflamatorii: Atât merele, cât și lămâia conțin antioxidanți și compuși antiinflamatorii. Aceștia pot ajuta la reducerea inflamației și la protejarea celulelor împotriva daunelor.
- Scăderea tensiunii arteriale: Unele cercetări sugerează că consumul regulat de ceai de lămâie poate ajuta la reducerea tensiunii arteriale. De asemenea și la menținerea sănătății sistemului cardiovascular.
- Reducerea stresului și a anxietății: Aromele și proprietățile relaxante ale ceaiului de lămâie pot ajuta la reducerea stresului și a anxietății și la îmbunătățirea stării de spirit.
- Ceaiul de Rooibos poate fi folosit ca un somnifer natural și un calmant eficient. Acest ceai este bogat în antioxidanți și compuși naturali, care ajută la reducerea nivelului de stres și anxietate și la inducerea stării de relaxare.În plus, Rooibos-ul conține flavonoide, cum ar fi quercetina și rutina. Acestea au proprietăți antiinflamatorii și pot ajuta la calmarea inflamației din organism.De asemenea, nu conține cofeină, ceea ce îl face o opțiune sigură pentru a fi consumat înainte de culcare, fără a afecta somnul.Rooibos poate fi o alegere excelentă pentru cei care caută un somnifer natural și un calmant eficient, fără efecte secundare negative.
Origine: Africa de Sud
Compoziție: rooibos, bucăţi de mere (39%), coji de citrice (10%), aromă naturală.
Produsul este certificat organic.
Mod de preparare:
În general infuzia de rooibos uscate nu este o băutură pretențioasă, însă pentru a te asigura că te bucuri din plin de aroma ei, asigură-te că folosești cantitatea și temperatura optimă atunci când prepari ceaiul.
Pentru o cană de 300 ml folosește 1-2 lingurițe cu vârf, apa la 100°C timp de 6-8 minute.
Poți adăuga ceaiul direct în apă, dar pentru mai mult confort îți recomandăm un ceinic cu infuzor sau un infuzor de tip bilă, , fie filtre de hârtie.
După preferințe se poate adăuga lapte animal sau vegetal (soia, cocos, migdale). Lămâie, miere sau gheață pentru a obține o băutură răcoritoare delicioasă în zilele călduroase.
Vladimir –
Ce inseamna, arome narutale?
Bece Adina –
Aromele sunt de 3 feluri: naturale, identic naturale sau artificiale. Cele naturale pe care fabrica le foloseste in anumite mixuri de ceaiuri si infuzii sunt practic extrase din fructul sau planta respectiva, in mod natural, sub forma de uleiuri esentiale. Functia principala a aromelor naturale nu este una nutritionala, ci cea de aromatizare.