Matcha Kasumi Japonez Organic este un tip de ceai verde fin măcinat, originar din Japonia. Kasumi este perfect pentru cunsum zilnic de matcha, fiind foarte aromată și versatilă cu note dulci.
El se obține din frunzele tinere de ceai verde (Camellia sinensis), care sunt crescute și prelucrate în mod special. Producția de matcha implică protejarea plantelor de ceai de lumina directă a soarelui timp de câteva săptămâni înainte de recoltare, frunze de ceai de tip Gyocuro. Această tehnică încurajează creșterea frunzelor cu o concentrație ridicată de clorofilă și arome complexe. După recoltare, frunzele sunt uscate și tăiate în bucăți mici, fără a le fermenta.
Etapa cheie în obținerea matcha constă în măcinarea fină a frunzelor uscate, folosind un mojar tradițional de piatră numit „molinillo”. Astfel, rezultă o pudră fină de ceai verde vibrantă, cu o nuanță intensă de verde. În tradiția japoneză, matcha este folosit pentru ceremonia ceaiului și este apreciat pentru gustul său bogat, dulce-amărui și proprietățile sale benefice pentru sănătate.
Origine Matcha Kasumi Japonez Organic:
Matcha Kasumi Organic este un matcha organic japonez de la prefectura Kagoshima, obținut din cele mai bune frunze de ceai de tip Gyocuro.
Produsul este certificat organic.
Beneficii Matcha Kasumi Japonez Organic:
-
- Matcha este bogat în antioxidanți puternici- ajută la combaterea stresului oxidativ. Protejează celulele împotriva deteriorării.
- Consumul de matcha sprijină sănătatea inimii și a sistemului cardiovascular.
- Matcha conține compuși cu potențial anticancerigen. Pot inhiba creșterea celulelor canceroase și proteja împotriva dezvoltării tumorilor.
(PREVINE, NU TRATEAZA) - Consumul de matcha poate spori metabolismul. Ajută la controlul greutății corporale prin arderea rapidă a grăsimilor.
- Matcha conține L-teanină-un aminoacid care promovează starea de relaxare și concentrare calmată, fără a induce somnolență.
- Matcha poate susține sănătatea sistemului imunitar datorită conținutului său de vitamine și antioxidanți.
- Consumul regulat de matcha poate contribui la îmbunătățirea sănătății creierului și a funcțiilor cognitive.
- Matcha conține fibre, care pot susține sănătatea digestivă și reglarea nivelului de zahăr din sânge.
- Matcha are proprietăți detoxifiante și poate ajuta la eliminarea toxinelor din organism.
- Consumul de matcha poate susține sănătatea pielii, datorită conținutului său de antioxidanți și substanțe nutritive esențiale.
Mod de preparare Matcha:
Dozare: 1 g matcha la 80 mL apă la temperatura 70°C
Accesoriile pentru prepararea corectă a ceaiului Matcha sunt:
– bol matcha din ceramică porţelanată
– 1 lingurită din bambus pentru măsură
– pămătuf din bambus pentru oxigenarea corectă a băuturii
– sită pentru matcha
Recenzii
Nu există recenzii până acum.