Infuzie Plante Alkaline Berry Herbs Organic
Ingrediente : balsam de lămâie, mentă, fructe de aronia, lămâie verbina, fenicul dulce, boabe de soc, struguri, scorțișoară, coji de măcese, zmeură, bucăți de căpșuni, petale de trandafir.
Alimentele alcaline sunt foarte apreciate datorita contributiei remarcabile pe care o au in mentinerea sanatatii.
Deasemenea, ele au un rol benefic in dietele de slabit. Fata de alimentele acide, care pot fi nocive organismului, alimentele alcaline au capacitatea de a-l echilibra si astfel de a-l face mai puternic in fata bolilor. Aciditatea sau alcalinitatea unui aliment este data de continutul de minerale existente in compozitia sa. Este binecunoscut faptul ca de-a lungul timpului, aciditatea solului si apei s-a modificat considerabil. Acest aspect a condus la modificarea pH-ului alimentelor naturale.
Un aliment este considerat alcalin atunci cand pH-ul este mai mare de 7. Daca pH-ul este mai mic de 7, atunci este acid. Un pH egal cu 7 este considerat a fi neutru. Totodata, trebuie facuta diferenta intre alimente acide si alimentele cu potential acidifiant. Cel mai bun exemplu este portocala care, desi are un pH de 3.30-4.19, atunci cand ajunge in organism are efect alcalinizant. De asemenea, lamaia, desi are un pH de 2,4, dupa asimilare contribuie la alcalinizarea organismului. Pentru a putea face diferenta, trebuie sa stim ca principalele alimente acidifiante sunt cele care contin aminoacizi cu sulf, acid fosforic, fosfati si sare. Cu toate ca sarea este neutra din punct de vedere al pH-ului, atunci cand ajunge in organism creeaza aciditate.
Alimentele alcaline au rolul de a energiza organismul, de a combate starile de oboseala si de a creste capacitatea de concentrare. Ele sunt importante pentru dezvoltarea osoasa, dar si pentru mentinerea vederii si, la modul general, a sanatatii. Bolile se instaleaza doar intr-un mediu acid. Un nivel mare de aciditate afecteaza pielea, ficatul si intestinele, dar mai ales rinichii si plamanii. Acestea sunt organele responsabile de mentinerea echilibrului acido-bazic.
Ceaiul completeaza dieta alcalina, ajutand la hidratarea corespunzatoare a organismului.