Infuziile nu se beau doar calde, acestea pot fi consumate şi reci, sau chiar cu gheaţă, nesuferind pierderi din punct de vedere al efectelor benefice.
Ingrediente Camillo: flori de muşeţel, frunze de mentă, lemon grass, hibiscus, morcov.
Mușețelul este o plantă dintre cele mai cunoscute în România, cu multiple proprietăți benefice asupra organismului. Florile pot fi folosite în stare proaspătă, dar compuşii activi îşi păstrează calităţile timp de un an, dacă sunt uscate într-un loc întunecos şi uscat. Muşeţelul se foloseşte în special la prepararea de infuzii şi extracte.
Este puțin cunoscut faptul că infuzia de mentă, pe lângă gustul plăcut mentolat, este bogată în vitaminele A și C, fier, potasiu, calciu, fosfor și magneziu.
De asemenea, menta conține antioxidanți care au rolul de a proteja celulele corpului de stresul oxidativ.
Menta nu conține teină, componentă specifică ceaiului negru, care ne dă energie, prin urmare ea poate fi consumată în orice moment al zilei.
Ceaiul ce conţine şi lemongrass reprezinta o varianta pe care merită să o încercăm, deoarece acesta aromatizează preparatul şi eliberează uleiuri esenţiale care potenţează gustul.
Hibiscusul este deliciul perfect atunci când doriți să vă răcoriți cu o băutură dulce-acrişoară.
Morcovul este considerat a fi cea mai sănătoase legumă.
Morcovul este o sursă excelentă de vitamina A, oferind 210% din nevoile unui adult pe zi. Acesta oferă şi 6% din necesarul de vitamina C, 2% din necesarul de calciu şi 2% din necesarul de fier, pe porţie.
Antioxidantul beta-caroten dă morcovului culoarea portocalie. Acesta este absorbit în intestin şi transformat în vitamina A în timpul digestiei.
Morcovul conţine fibre, vitamina K, potasiu, acid folic, mangan, fosfor, magneziu, vitamina E şi zinc.
Cutia conţine 20 plicuri a câte 4g fiecare.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.