Infuzia Cranberry – Fie că este o zi de toamnă ploioasă, în care iei o carte de pe raft și citești în timp ce toarce pisica, sau că este o zi de vară și prepari un ceai de fructe cu multă gheață, ca să te răcorești, infuzia de fructe uscate cu merișoare este o alegere perfectă.
Pentru amerindieni, merișorul este un fruct sacru care simbolizează pacea și prietenia.
Pentru noi este infuzia/ceaiul de fructe Cranberry care nu trebuie să lipsească niciodată din casă. Clienții de-a lungul timpului și-au arătat dragostea față de Cranberry și au revenit mereu să-l cumpere și a doua oară.
Merișoarele sunt recomandate a se consuma deoarece:
- conțin vitamina C, provitamina A, vitaminele B1 și B2, vitamina E
- au efect antiinflamator
- sunt antibiotice naturale
- sunt o sursă excelentă de antioxidanți
- întăresc sistemul imunitar
Ceaiul crannberry este o băutură săracă în calorii, lipsită de teină/cofeină, potrivită pentru consum pentru toată lumea(inclusive copii, gravide, persoane în vârstă cu hipertensiune), poate fi consumată la orice oră.
Ingrediente :
bucăți de mere, hibiscus, merișoare (merișoare confiate) (20%).
Mod de preparare :
În general infuzia de fructe uscate nu este o băutură pretențioasă, însă pentru a te asigura că te bucuri din plin de aroma ei, asigură-te că folosești cantitatea și temperatura optimă atunci când prepari ceaiul.
Pentru o cană de 300 ml folosește 1-2 lingurițe cu vârf, apa la 100°C timp de 8-10 minute.
Poți adăuga ceaiul direct în apă, dar pentru mai -mult confort îți recomandăm o cană cu infuzor sau un infuzor de tip bilă, fie filtre de hârtie.
Edita –
Nu imi lipseste niciodata din casa aceasta infuzie de fructe, este pe placul tuturor membrilor familiei.
Recomand cu incredere !