Ceaiul verde Mango Indica Premium are în compoziţia sa următoarele ingrediente: ceai verde, bucăți de mango, bucăți de papaya, floarea semenicului, petale de galbenele, petale de floarea soarelui.
Ceaiul verde este obținut din planta Camelia Sinensis și își are originea în China. Numele ceaiului provine de la faptul că frunzele își păstrează nuanța de verde când sunt preparate termic. Motivul pentru care aceste frunze sunt verzi este că în timpul prelucrării acestea nu oxidează. Acesta își păstrează proprietățile antioxidante atât de benefice organismului.
Mango. Acest fruct este cultivat în sudul Asiei, în special in India și Myanmar, de peste 4000 de ani, considerat fructul vieții, dar și al fericirii. Fructul de mango conține puține calorii șieste bogat în nutrienți: vitamina (C, A, B6, B5) cupru, acid folic, potasiu, mangan, magneziu, selenium. Este foarte bun în curele de slăbire, protejează organismul împotriva infecțiilor, reduce din simptomele astmului, suține sistemul cardiovascular, conține pectină – substanță ce reduce nivelul colesterolului rău.
Papaya. Arborii de papaya sunt foarte des întâlniți în țările tropicale. Papaya conține o enzimă numită papaină – enzimă pancreatică ce ajută la digestia proteinelor. O altă enzimă este chimopapaină – aceasta absoarbe mai ușor proteinele, poate ameliora inflamțiile, vindecă arsurile și reduce aspectul cicatricilor. Papaya conține betacaroten și licopeni – antioxidanți utili în lupta impotriva cancerului – licopenul reduce riscul de dezvoltare a cancerului de prostată. Este bogat în nutrienți, vitaminele (C, E și A), flavonoide, complexul de B-uri, acid folic, potasiu și magneziu. Susține sănătatea sistemului imunitar, previne infecțiile urechilor și ajută la tratarea răcelilor și a gripelor.
Floarea siminocului. Siminocul (denumire populară semenic) este o plantă erbacee care face parte din familia Compositae. Conține flavonoizi, substanțe colorante, cumarine, săruri minerale, acizi organic. Are numeroase proprietăți terapeutice: spasmolitice, coleretice, diuretice, antibacteriene și antimicrobiene. Se recomandă în boli ale apartului digestive, hepatită, hipaciditate gastrică, greață, balonări, rheumatism, gută și poliartroze.
Petalele de gălbenele au o frumoasă coloristică și multiple efecte terapeutice:antiinflamatorii, antispastice, antivirale, antifungice și antibacteriene. Sunt cunoscute pentru efectul lor calmant asupra inimii și a bunei dispoziții, pentru dureri de cap și de dinți, afecțiuni hepatice.
Petalele de floarea soarelui aduc și ele un plus de beneficii organismului, combate febra și durerile de cap.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.