Ceai verde organic Bancha este un ceai verde japonez.
Ceaiul verde poate fi descris ca fiind o băutură delicată și elegantă, cu o istorie îndelungată în cultura asiatică. Ceaiul verde este adesea asociat cu o gamă largă de beneficii pentru sănătate.
Frunzele sunt culese după recolta Sencha, toamna. Procesul de fabricație al Bancha începe prin uscarea frunzelor de ceai la soare, sau în cuptoare la temperaturi scăzute. Acest proces încetinește oxidarea frunzelor, păstrând astfel o parte din aroma și gustul natural al frunzelor. După uscare, frunzele de ceai sunt rulate ușor, iar apoi uscate din nou.
Acest ceai te poate ajuta la reducerea stresului și la îmbunătățirea digestiei.
Ceai Bancha este adesea băut la sfârșitul mesei, în Japonia fiind servit, de asemenea, în timpul ceremoniilor de ceai.
Japonia are una dintre cele mai vechi culturi de ceai din lume. Se reflectă perfecționismul japonez în calitățile ceaiului și ceremonia tradițională a ceaiului. Cu secolele sale de experiență în ceai, Japonia are o calitate premium a produselor sale excepționale. În Japonia, ceaiul verde este produs aproape exclusiv, sunt foarte puțini iubitori de ceai negru. Odată cu condițiile climatice bune în regiunea de creștere și atenția la prelucrarea frunzelor după recoltare joacă un rol vital – fac ceaiul japonez un produs premium.
Origine: prefectura Kyushu
Mod de preparare: Prepararea perfectă și corectă a ceaiului verde este la nivel de artă: măsurarea exacta a temperaturii apei, timpul de infuzare și cantitatea de frunze de ceai folosite.
Pentru măsurarea temperaturii recomandăm un termometru special pentru asta.
Rețeta perfecta pentru a obține un ceai verde Bancha este următoarea: 1 linguriță de ceai la 300 ml, timp de 2-3 minute și temperature apei 70 °C.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.