Ceaiul verde este obținut din planta Camelia Sinensis și își are originea în China. Numele ceaiului provine de la faptul că frunzele își păstrează nuanța de verde când sunt preparate termic, iar motivul pentru care aceste frunze sunt verzi este că în timpul prelucrării acestea nu oxidează. Acesta își păstrează proprietățile antioxidante atât de benefice organismului.
Ceaiul verde Goji Acai este un amestec fructat şi revigorant de ceai verde cu gust de goji orientale şi fructul acai de Amazon.
Compoziţie: ceai verde (65%), hibiscus, petale de trandafir, bucăţi de mere, fructe goji (4%), bucăţi de zmeură, fructe acai.
Vă prezentăm componetele și câteva dintre proprietățile acestora:
- Hibiscusul este o plantă originară din Africa de Nord și Asia de SE, cunoscută pentru florile sale mari și colorate, are proprietăți antioxidante fiind o sursă importantă de vitamina C, A, Calciu, Magneziu, Fosfor, Potasiu, Sodiu, Zinc, Acid folic. Acesta ajută la reducerea colesterolului, are efect antiinflamator și antibacterian, are rol de susținere a sistemului imunitar, susține sănatatea ficatului, contribuie la scăderea tensiunii arteriale, îmbunătățește digestia, combate anxietatea (proprietăți antidepresive), ajută în curele de slăbire.
- Petalele de trandafiri sunt folosite în scop terapeutic, acestea fiind bogate in vitamine (A,C,E,D,K), substanțe minerale, acid citric, acid malic, flavonoizi și acizi grași esențiali;
- Potrivit medicinei chineze, merele contribuie la consolidarea inimii (de aici și zicala un măr pe zi ține medicul departe), potolesc setea, lubrefiază plămânii, reduc dezvoltarea bolilor de piele. Sunt o sursă bogată de vitaminele: C, A și flavonaide, potasiu, fier, cupru, fosfor, magneziu. Merele sunt fructe bogate în apă și fibre numite pectine. Beneficii pentru sistemul digestiv, rinichi și vezica biliară.
- Fructele de goji sunt folosite în medicina tradițională chineză de peste 2000 de ani, iar legendele spun că erau consumate de călugării din munții Himalaya, înmuiate în apă fierbinte. Acest tip de ceai îi ajuta să se mențină sănătoși, să aibe minte limpede, longevitate și le oferea energie și vitalitate. Sunt considerate un superaliment, datorită aportului mare de nutrienți, vitamine și antioxidanți. Numele popular al fructelor de goji este cătina de garduri. Au mulțime de beneficii pentru sănătate: număr mare de antioxidanți în special carotenoide (reduc riscul de orbire), protejeză organismul de stresul oxidativ, reduc oboseala, scade riscul de apariție a cancerului, au tot complexul de vitamina A.B, sunt o sursă bogată de fibre (ajută în procesul dedetoxifiere).
- Zmeura este bogată în acid elagic, un compus fenolic care ajuta la prevenirea cancerului. Conține antioxidanți puternici cum ar fi vitamina C, Quercetina și acidul galic, fructul este bogat în fibre și mangan ceea ce ajută la arderea grăsimilor. Mineralele și vitamina C ajută sistemul imunitar. Conține flavonoide care ajută la prevenirea apariției bolilor. Ajută pentru o vedere sănătoasă și diminuează apariția cancerului și bolilor vasculare.
- Fructele acai. Acaiul este un palmier sud-american, numele său însemnând fructul care elimină apă. Fructele de akai sunt asemănătoare cu afinile noastre și conțin elemente nutriționale: carbohidrați, fibre solubile, proteine, acizi omega 3 și 6, antioxidanți, fitosteroli (cunoscuți pentru efectul lor de a scădea colesterolul din sânge), vitaminele A, B1, B2, B3, C, E, Calciu, Fier, Magneziu, Fosfor și Zinc. Beneficile extraordinare ale acestor fructe sunt: îmbunătățirea funcție cognitive, menținerea sănătății inimii, proprietăți anticancer, îmbunătățește digestia, oferă energie, combate artrita, previne îmbătrânirea tenului și întăresc sistemul imunitar.
Oferindu-ne atâtea beneficii vă recomandăm cu dragă inimă să consumați acest ceai atât de bun la gust.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.