Ceai verde Gunpowder este un ceai tradițional chinezesc, rulat manual în biluțe mici care dau impresia de gloanțe de tun. Această formă îi oferă un gust intens, puternic, dulce-amărui. Este un clasic absolut de-a lungul anilor. Ceai verde Gunpowder este cel mai consumat ceai verde din lume.
Ceai verde Gunpowder este considerat unul dintre cele mai bune tipuri de ceai verde. Este bogat în antioxidanți și alte substanțe benefice pentru sănătate.
Englezii sunt cei care au botezat astfel acest ceai, iar chinezii sunt cei care îl cultivă. Chinezii îl numesc Zhucha (perlă de ceai) sau Gong Xicha (ceaiul ofrandei). În secolul al XIX-lea, a făcut furori în America sub numele de „Perlă de jad” sau „Praf de puşcă”.
E un ceai modest, de băut zi de zi, sau însoţit de frunze de mentă, lămâie, ghimbir. Poate fi însoțit de gustări fine, precum biscuiți și prăjituri delicate.
Cu ceai verde Gunpowder poți împărtăși un moment special alături de cineva drag, sau te poți energiza într-o zi agitată.
Origine: Provincia Zhejiang, China
Mod de preparare: Prepararea perfectă și corectă a ceaiului verde este la nivel de artă: măsurarea exacta a temperaturii apei, timpul de infuzare și cantitatea de frunze de ceai folosite.
Pentru măsurarea temperaturii recomandăm un termometru special pentru asta.
Rețeta perfecta pentru a obține un ceai verde Gunpowder este următoarea: 1 linguriță de ceai la 300 ml, timp de 2-3 minute și temperature apei 70 °C.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.