Ceaiul negru Earl Grey (cu bergamotă) este un amestec de ceai negru de Ceylon, îmblânzit cu cea mai bună aromă naturală bergamotă;
Ceaiul de Ceylon ar trebui să fie numit mai exact „ceai din Sri Lanka”, dar și-a păstrat fostul nume al țării. Creșterea ceaiului a fost o tradiție consacrată pe „insula soare” de aproape 150 de ani încoace. Pionierul scoțian James Taylor a însămânțat primele plante din 1867. Astăzi, Sri Lanka este a patra țară din lume la producerea de ceai. Plantele de ceai înfloresc în fiecare regiune a insulei, de la plaiuri până la altitudini de peste 2.000 de metri înălțime.
Este un clasic printre ceaiurile aromate.
Beneficii ceai negru Earl Grey (cu bergamotă):
- stimulează activitatea creierului
- conţinutul ridicat de polifenoli – substanţe antioxidante care protejează de deteriorare celulele corpului nostru
- înlocuieşte cu succes cafeaua, energizând organismul
- ne poate asigura doza zilnică de energie, graţie celor două constituente, teina şi teofilina, care pot accelera ritmul cardiac
- ameliorează tulburările sistemului digestiv
- întăreşte sistemul imunitar
- ajută la prevenirea răcelii şi gripei
- combate efectele dăunatoare ale radiaţiilor ultraviolete
- scade valorile colesterolului
- protejează dantura, prevenind apariţia cariilor şi a plăcii bacteriene
Origine:
Sri Lanka
Ingrediente:
ceai negru Ceylon și uleiuri naturale de bergamotă
Mod de preparare ceai negru Earl Grey (cu bergamotă):
Ceaiul negru necesită atenție deosebită, și are câteva cerințe necesare de respectat:
Apa trebuie să fie la 100ºC, 300 mL apă, unde se vor infuza 1-2 linguri de frunze de ceai, timp de 2-4 minute
Recenzii
Nu există recenzii până acum.