Darjeeling- Renumita regiune de cultivare a ceaiului din Bengalul de Vest se află la baza munților Himalaya. Ceaiul de înaltă calitate are
a fost produs aici din 1841 la altitudini de până la mult mai mari decât 2.000 de metri. Doar ceaiul din regiunea Darjeeling din nord-estul Indiei este permis să fie numit Darjeeling.
Pionierul britanic Dr. Campbell a pus fundament pentru istoria de succes a ceaiului din această regiune, care este o mică dar o zonă de producție de înaltă calitate, care găzduiește peste 80 de grădini.
Planta de ceai clasică chinezească Thea Sinensis crește în primul rând aici și altitudinea mare și clima conferă ceaiului caracterul său tipic de muscat. Aspectul special despre districtul Darjeeling din India este că, deși acolo este cultivat soiul chinezesc mai fin, acesta este în principal procesat în ceai negru, în loc de ceai verde, așa cum este metoda obișnuită. Acesta este motivul pentru care
Darjeeling are un gust atât de distinctiv, special în comparație cu altele ceaiuri negre. Perioada de recoltare începe primăvara cu prima spălare.
Acest ceai are un caracter floral foarte intens și un aspect vioi, proaspăt și aromă delicată.
Darjeeling, care înseamnă "ţinutul furtunilor", este o regiune din India situată pe versanţii Himalayei. "Grădinile" se află deci la o altitudine între 1000 şi 2000 m.
FTGFOP1
Dar ce înseamnă “FTGFOP1”? Deși pare că cineva a apăsat din greșeală pe tastatură, literele se referă la “Finest Tippy Golden Flowery Orange Pekoe” și reprezintă gradul calității frunzelor, folosit doar pentru ceaiul negru. Acest lucru indică faptul că în compoziția ceailui au intrat mugurii plantei, culeși manual, cu grijă.
Pe plantațiile acestor gradini de înaltă calitate din Darjeeling se pune un accent deosebit pe educația copiiilor și pe sprijinul prin burse.
Deşi arbuştii de ceai beneficiază de o însorire ideală şi de o puternică umiditate, climatul nu este totuşi tropical: nopţile sunt răcoroase şi există şi o iarnă, chiar dacă nu îngheaţă decât rar. În Darjeeling plouă mult, iar vara, când căldurile sunt mari, se instalează bruma de dimineaţă până seara. Această particularitate meteorologică a regiunii acţionează asupra gustului specific al ceaiului Darjeeling. El se bucură de o reputaţie întru totul meritată.
Acest amestec de ceai negru Darjeeling este caracterizat de o ceașcă foarte proaspătă și aromată.
Origine:
District Darjeeling, India
Mod de preparare ceai negru Darjeeling FTGFOP1:
Ceaiul negru necesită atenție deosebită, și are câteva cerințe necesare de respectat:
Apa trebuie să fie la 100ºC, 300 mL apă, unde se vor infuza 1 lingură de frunze de ceai, timp de 2-4 minute.
Pentru simplitatea infuziei, recomandăm filtre de hârtie pentru ceai.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.