Ceai negru China Rose cu petale de trandafiri este unul dintre cele mai îndrăgite ceaiuri, fiind unul foarte aromat deoarece iți stimulează simțurile și te energizează.
Această metodă, rafinată cu petale de trandafir, provine din Asia de Est și este cea mai veche metodă de aromatizare a ceaiului.
Nu-i așa că atunci când vă gândiți la petale de trandafiri vă apar în minte momente romantice și mirosul suav specific trandafirilor?
Vă invităm să savurați aceste minunății într-o ceașcă de ceai negru China Rose.
Origine: provincia Anhui, China
Ingrediente: ceai negru, petale de trandafir chinezesc
Beneficiile ceaiului negru China Rose:
- petalele de trandafiri sunt folosite în scop terapeutic, acestea fiind bogate in vitamine (A,C,E,D,K), substanțe minerale, acid citric, acid malic, flavonoizi și acizi grași esențiali;
- ceaiul are proprietăți dezinfectante, hemostatice, antiseptice, febrifuge, laxative, diuretice și afrodisiace;
- între indicațiile terapeutice ale acestui ceai aromat, amintim: detoxifierea organismului, stimularea sistemului imunitar. Combate răceala și gripa, curăță căile respiratorii, rinichii. Împedică reținerea de apă, refacerea florei intestinale, calmează sistemul nervos central;
- este un bun calmant și ajută in caz de: depresie, anxietate, tulburare obsesiv-compulsivă, surmenaj, oboseală cronică;
Mod de preparare ceai negru China Rose:
Ceaiul negru China Rose nu este pretențios, dar are câteva cerințe necesare de respectat:
Apa trebuie să fie la 100ºC, 300 mL apă, unde se vor infuza 1 lingura de frunze de ceai, timp de 2-4 minute.
Pentru a afla mai multe despre ceaiul negru, citeste articolul nostru de pe blog.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.