Ceai negru Assam CTC Organic
21,00 lei
Ceai Assam CTC foarte aromat, fin din grădina de ceai organic Jamguri.
Ca „înlocuitor final pentru espresso”: Preparare cu o lingură de ceai plină per cană și, dacă se dorește, acoperită cu lapte spumat.
Dintre ceaiurile pure, de specialitate, ceaiul Assam se bucură de supremație.
Assam, situat în nordul Indiei, pe malul râului Brahmaputra, este cea mai mare regiune adiacentă de creștere a ceaiului din lume, care se întinde aproximativ 360.000 km2. Din 1837, ceaiul a fost cultivat și cultivat în peste 2.000 de grădini, utilizând în primul rând metoda de producție „CTC” (zdrobire, rupere, ondulare) și predominant pentru uz casnic piata din India. Datorită climei tropicale și altitudinii cuprinse între 300 și 500 m, plantele de ceai cresc foarte abundent, dând la 30 de recolte pe an.
Ceaiurile Assam au o aromă îndrăzneață, un caracter plin de malț și un roșu cupru până la maro infuzie. Sunt ideale pentru servire cu lapte și sunt principalul ingredient în rețete populare.
În India, ceaiul este de obicei savurat cu condimente suplimentare și lapte ca amestec „masala chai ”.
Aroma ceaiului negru Assam CTC este puternică și intensă, cu note malțate și dulci. Gustul este robust și plin, cu nuanțe de malt, ciocolată neagră și o ușoară astringență. Este un ceai care poate fi băut simplu sau poate fi amestecat cu lapte și îndulcit, pentru a crea o băutură bogată și revigorantă.
Origine:
Golaghat, districtul Assam
Mod de preparare ceai negru Assam CTC organic :
Ceaiul negru necesită atenție deosebită, și are câteva cerințe necesare de respectat:
Apa trebuie să fie la 100ºC, unde se vor infuza 1 lingură de frunze de ceai, timp de 2-4 minute.
Greutate | 1 kg |
---|---|
Cantitate |
100g |