Ceai negru Assam Cachar TGFOP – vine din Regiunea Assam, cea mai vastă plantație de ceai din lume beneficiază de un climat tropical, cald şi umed.
Grădina este situată în India în partea de sud-est a districtului Silchar la periferia unei păduri mari. După ce bumbacul a fost cultivat acolo pentru o lungă perioadă de timp, a devenit casa producției tradiționale de ceai din 1830.
Ceaiul de Assam prezintă particularitatea de a avea frunze mai mari decât varietăţile chineze sau japoneze.
Ceaiul Assam Cachar poate fi savurat simplu sau poate fi însoțit de lapte și zahăr, în funcție de preferințele tale. Poate fi băut dimineața pentru a-ți începe ziua cu energie sau în timpul zilei pentru a-ți răsfăța simțurile și a te relaxa.
Origine: Silchar, Districtul Cachar, India
Beneficii ceai negru:
- stimulează activitatea creierului
- conţinutul ridicat de polifenoli – substanţe antioxidante care protejează de deteriorare celulele corpului nostru
- înlocuieşte cu succes cafeaua, energizând organismul
- ne poate asigura doza zilnică de energie, graţie celor două constituente, teina şi teofilina, care pot accelera ritmul cardiac
- ameliorează tulburările sistemului digestiv
- întăreşte sistemul imunitar
- ajută la prevenirea răcelii şi gripei
- combate efectele dăunatoare ale radiaţiilor ultraviolete
- scade valorile colesterolului
- protejează dantura, prevenind apariţia cariilor şi a plăcii bacteriene
Mod de preparare ceai negru Assam Cachar TGFOP:
Ceaiul negru necesită atenție deosebită, și are câteva cerințe necesare de respectat:
Apa trebuie să fie la 100ºC, 300 mL apă, unde se vor infuza 1 lingura de frunze de ceai, timp de 2-3 minute.
Pentru a afla mai multe despre ceaiul negru, citeste articolul nostru de pe blog