Ceai galben este un ceai rafinat și rar, un soi cultivat exclusiv în China, pe Muntele Împaratului, o colină înaltă de vreo sută de metri.
Ca un mister bine păzit, această delicată infuzie își dezvăluie secretele numai celor norocoși care îndrăznesc să se aventureze în lumea sa.
Datorită fermentației foarte ușoare, dar puţin mai lungă decât a ceaiului alb Silver Needle, gustul ceaiului galben este deosebit de unic.
Puful de pe muguri are reflexe aurii iar infuzia este galbenă, dulce, lăsând în gură un gust de fruct.
În fiecare ceașcă de China Yellow Tea se ascunde o poveste veche de secole. Tradiția se îmbină cu natura într-o simfonie perfectă. O plimbare imaginară prin grădinile Chinei îți dezvăluie frumusețea acestui ceai unic. Te poartă într-o lume senină și plină de încântare.
Origine ceai galben:
Provincia Hunnan, China.
Beneficii ceai galben:
- antioxidant
- antiinflamator
- susține sistemul cardiovascular
- induce relaxarea
- anti-stress
- anti-aging
Mod de preparare:
Prepararea perfectă și corectă a ceaiului galben este la nivel de artă: măsurarea exacta a temperaturii apei, timpul de infuzare și cantitatea de frunze de ceai folosite.
Pentru măsurarea temperaturii recomandăm un termometru special pentru asta.
Rețeta perfectă pentru a obține un ceai China Yellow Tea este următoarea: 1 linguriță de ceai la 300 ml, timp de 2-3 minute și temperature apei 100 °C.
Vei obține o infuzie de culoarea mierii și gust dulceag.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.