Compoziţie: ceai verde(66%), bucăți de unt de cacao (zahăr, unt de cacao, lapte praf integral, dextroză), bucăți de ananas confiat, migdale feliate, ceai Japan Matcha (1.5%), petale de albăstrele.
Ceaiul verde este obținut din planta Camelia Sinensis și își are originea în China. Numele ceaiului provine de la faptul că frunzele își păstrează nunața de verde când sunt preparate termic, iar motivul pentru care aceste frunze sunt verzi este că în timpul prelucrării acestea nu oxidează. Acesta își păstrează proprietățile antioxidante atât de benefice organismului.
Untul de cacao este recunoscut pentru numeroasele sale beneficii asupra organismului. Este un tip de grăsime vegetală naturala cu un nivel ridicat de grăsimi saturate. El conține acid oleic (omega 9), acid stearic, acid palmitic, acid linoleic (omega 6) și acizi grași. Deasemenea mai conține triptofani și antioxidanți, calciu, magneziu și zinc, vitamina E și K. Consumul acestuia este de ajutor pentru creier și sistemul cardiovascular, ajută la ameliorarea simptomelor astmului, este un antidepresiv natural, ajutând la producția hormonului fericirii, serotonina.
Ananasul confiat are proprități antiinflamatorii (bromelina), purgative, detoxifiante, antidepresive și are efect revigorant. Conține vitaminele A, B6, B12, C, D, magneziu, lipide, carbohidrați și betacaroten. Este un remediu natural pentru infecții ale întreg aparatului respirator.
Migdalele (feliate) sunt nuci mici, tari, dulci și cu o muțime de proprietăți și beneficii pentru sănătate și frumusețe. Ajută la slăbire deoarece nu conțin carbohidrați. Acestea conțin nutrienți, vitamine (E, aceasta îmbunătățește aspectul pielii, părului și a unghiilor), cantitate mare de calciu care este de ajutor pentru întărirea oaselor. În coaja migdaleleor s-au identificat flavonoide – puternic efect antioxidant, sunt o sursă importantă de fier, ajută la prevenirea anemiei.
Japan Matcha. Matcha este prima și cea mai veche varietate de ceai verde în Japonia, având denumire și de împaratul ceaiurilor verzi. De sute de ani calugării budiși Zen, folosesc matcha ca o băutură care îi ajută la meditație și o vitalitate de înaltă calitate a organismului. La momentul actual japan matcha este considerat cel mai sănătos și rar sortiment de ceai japonez.
Conține antioxidanți, vitamine, minerale și fibre. Are numeroase beneficii asupra sistemului imunitar, stimulează metabolismul și controlează nivelul colesterolului și al zahărului din sânge. După numeroase cercetări s-a ajuns la concluzia că matcha previne și reduce riscul apariției cancerului.
Petale de albăstrele. Albăstrelele se folosesc de sute de ani pentru tratamentul naturist al ochilor. Este denumită popular floarea grâului sau iarba frigurilor. În scopuri medicinale este utilizată la tratatrea durerilor de ochi, răceală, friguri, tăieturi și boli de rinichi. Au proprietăți calmante, hidratante, antiinflamatoare, bacteriostatice și emoliente. Are un efect calmant asuprasistemului nervos central fiind folositoare în combaterea crizelor de anxietate, astresului și a depresiei.