Mai multe sate din mai multe provincii ale Chinei cultivă acest ceai foarte special. Recoltarea se desfăşoară în câteva zile. Aleşi cu grijă, numai mugurii sunt folosiţi pentru acest ceai. Sunt torefiaţi la temperatură scăzută, în jur de 30-40 grade C, înfăşuraţi în hârtie şi păstraţi în lăzi de lemn timp de două zile pentru o fermentare rapidă. O nouă torefiere stopează procesul şi îl transformă în ceaiul denumit „Yin Zhen Bai Hao” (ceai din ace de argint).
În funcţie de provincie, există variante în procedeul de fabricaţie.
În ceaşcă se deschid muguri argintii, acopriţi cu perişori albi. Infuzia este foarte palidă, cu un gust mai puţin pronunţat decât ceaiul verde şi un uşor parfum de orhidee sălbatică, spun unii, sau de tei, spun alţii.
În acelaşi timp surprinzător şi subtil. Un ceai foarte răcoritor.
Unul dintre cele mai fine ceaiuri albe din China.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.