Calabash metalic SANTINO 0.24L este un bol pentru prepararea ceaiului yerba mate.
Volumul în litri: 0,15-0,3 l
Specificatii: 0,24 l, Ø 77 mm, inaltime 108 mm
Material: otel inoxidabil
Nu se recomandă spălarea în mașina de vase,
Ritualul de servire a ceaiului Yerba Mate
Argentinienii îl beau în mod deosebit, într-un context social, putând sta la povești ore întregi, în jurul focului, după o zi lungă și grea de muncă.
Există numeroase reguli nescrise despre cum se bea ceaiul mate, pe care dacă le încalci, ar putea fi considerate lipsă de politețe, cel puțin.
„Cebador”, adică gazda, sau persoana care iniția ritualul, prepara infuzia în calabash, apoi o sorbea prin bombilla. Cebador era prima persoană care sorbea din ceai, apoi reînoia apa din calabash și transmitea celorlalți. Ritualul continua până când mate își pierdea gustul, după 10 utilizari aproximativ. Unii adăugau lămâie sau coajă de portocale.
Mod de preparare tradițional
Vei avea nevoie de un dispozitiv numit calabash și de bombilla, un pai din alamă și placat cu argint.
Încălzește apa până la 75-80°C, nu fierbe până la 100°C!
Umple 3/4 din calabash cu ceai mate.
Formăm „la montanita”: acoperă calabashul cu palma, apoi shake-uiește bine și asigură-te că aduni pe diagonală frunzele de ceai mate
Turnăm încet apă rece(puțină), după care umplem cu apă caldă (nu vom turna direct apă caldă pentru că nu vrem să ardem cumva frunzele de mate).
Lăsăm 1 min, apoi savurăm infuzia!
Se reumple și se reinfuzează aceeași cantitate de frunze până infuzia își pierde din gust (după aproximativ 10 infuzări).