Bombilla – pai cu perlă neagră și perie de curățat
65,00 lei
Accesoriul tradiţional şi ideal pentru băut ceai mate.
Specificatii: Ø 5 mm, lungime 204 mm
Material: otel inoxidabil
Se poate spăla în mașină de spălat vase.
6 în stoc
Bombilla – pai placat cu argint, accesoriu traditional argentinian pentru a consuma ceaiul mate;
Acest accesoriu combina durabilitatea alamei cu rafinamentul argintului si va oferi o experienta autentic argentiniana.
Caracteristici bombilla:
- Material premium: alamă placată cu argint de înaltă calitate
- Design ergonomic pentru confort maxim
- Filtru fin integrat, ideal pentru ceai mate
Avantaje:
- Durabilitate excepțională și rezistență la coroziune
- Ușor de curățat și întreținut
Beneficii bombilla:
- Transformă fiecare moment de savurare a ceaiului mate într-o experiență de lux
- Perfectă pentru cunoscători și pasionați de ceai mate
- Ideală ca idee de cadou sofisticat pentru cei dragi
Alege bombilla pentru a adăuga un strop de eleganță ritualului tău de ceai mate.
Despre ceaiul mate si ritualul traditional de preparare
Ceai mate a devenit rapid o băutură super populară deoarece argentinienii îl sorbeau în zilele grele- îl beau dimineață, seara, în timp ce se preparau cina, în jurul focului. Mate este cultivat doar in 3 țări din lume-Brazilia, Argentina si Paraguay. Brazilia și Argentina sunt cei mai mari exportatori(90%) din lume. Uruguay, Chile si Siria- sunt top 3 țări care îl cumpără.
În Argentina planta este cultivată în provincia Misiones. Datorită climei tropicale și a umidității mari, copacii cresc între 12-15m inaltime.
De la germinare până la ambalarea ceaiului- durează 5 ani pentru o recoltă de yerba mate.
Mod de preparare tradițional
INAINTE DE PRIMA UTILIZARE A CALABASHULUI SE RECOMANDA HIDRATAREA ACESTUIA CU APA LA TEMPERATURA CAMEREI PENTRU A PRELUNGI VIATA ACCESORIULUI!
Vei avea nevoie de un dispozitiv produs din dovleac natural, numit calabash și de bombilla, un pai din alamă și placat cu argint.
Încălzește apa până la 75-80°C, nu fierbe până la 100°C!
Umple 3/4 din calabash cu ceai mate.
Formăm „la montanita ”: acoperă calabashul cu palma, apoi shake-uiește bine și asigură-te că aduni pe diagonală frunzele de ceai mate
Turnăm încet apă rece(puțină), după care umplem cu apă caldă (nu vom turna direct apă caldă pentru că nu vrem să ardem cumva frunzele de mate).
Lăsăm 1 min, apoi savurăm infuzia!
Se reumple și se reinfuzează aceeași cantitate de frunze până infuzia își pierde din gust (după aproximativ 10 infuzări).