Ceai

Ce este Matcha şi care sunt beneficiile acestui produs

Classic_Matcha cullinary

Matcha este ceaiul cu cei mai mulţi antioxidanţi, care se consumă sub formă de pudră. Acesta este obținut din cele mai bune frunze de ceai de tip Gyocuro, care au fost cultivate în anumite regiuni din Japonia.

Ceaiul Gyocuro, este un ceai de umbră, frunzele acestuia producând astfel clorofilă în cantități mari, ceea ce îi conferă o nuanță de verde deschis, clar, strălucitor, care este de altfel și garanția calității ceaiului.

 Frunzele sunt tratate la abur, uscate şi apoi măcinate cu grijă între pietre de granit. Matcha conţine vitamine şi minerale esenţiale pentru un stil de viață sănătos.

Se spune că ceaiul Matcha, cunoscut și sub numele de ”aurul verde”, era băut de călugării japonezi în urmă cu secole, pentru că îi ajuta să își mențină concentrarea și starea de calm în timpul meditațiilor. Motivul este că pulberea de ceai verde conține L-theanina, un aminoacid rar care induce relaxare, energie și rezistență, acționând direct asupra creierului. Combinația de teină și L-theanină mărește activitatea undelor alfa ale creierului și determină o stare de spirit mai calmă și în același timp mai alertă, ideală pentru perioadele de lucru, studiu, examene etc.

Matcha contine o cantitate foarte mare de antioxidanti, dar si de vitamina C, magneziu, seleniu si alti nutrienti pretiosi.

Poți amesteca pulberea în apă caldă, cu lapte şi crema de lapte sau direct în alimente. Poţi obține un ceai antioxidant, o băutură cu lapte cremoasă, smoothie-uri hrănitoare și delicioase sau deserturi aspectuoase, datorită verdelui aprins.

Accesoriile pentru prepararea corectă a ceaiului Matcha sunt:

– un bol Matcha din ceramică porţelanată

– 1 lingurită din bambus pentru măsură

– pămătuf din bambus pentru oxigenarea corectă a băuturii.

Matcha este foarte bine tolerat de organism. Deoarece conține teină (cafeina din ceai), matcha are un ușor efect stimulator, așadar nu este recomandat consumul înainte de culcare. Pentru o băutură reușită, spuma trebuie să fie cât mai fermă. Se pune 1 gram de Matcha în bol, apoi se toarnă 70-80 ml de apă fierbinte la o temperatură de 80 °C peste pulbere și se amestecă cu pămătuful special din bambus, până când se obține băutura cu aspect spumos. Există multe persoane care prefer adăugarea apoi a unei cantităţi de laptele animal sau vegetal, precum cel din orez, soia, alune, migdale, arahide.

Produsul existent pe www.kokoontea.ro este certificat organic.